O nama

EducationUSA savjetodavni centri u Bosni i Hercegovini, kao dio EducationUSA mreže od preko 450 centara širom svijeta, aktivno promovišu visoko obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama nudeći tačne, sveobuhvatne i aktualne informacije o obrazovnim institucijama u SAD, kao i upute kvalifikovanim pojedincima-kama kako da što bolje pristupe tim mogućnostima.

Savjetovanje uključuje razne oblasti uključujući odabir visokoškolskih institucija, identificiranje mogućnosti za finansijsku pomoć, razumijevanje procesa apliciranja na koledže i univerzitete, apliciranje za studentsku vizu, pomoć pri prijevodu dokumenata, pripremanje za život u drugoj zemlji, te pomoć pri pronalaženju mogućnosti za zapošljavanje po povratku kući.

EducationUSA savjetnici-e imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa učenicima-ama i studentima-icama te veliko znanje o američkim univerzitetima i koledžima, kao i mogućnostima studija na istim.

EducationUSA savjetodavni centri podržani su od strane Vlade Sjedinjenih Američkih Država, te jedini zvanični savjetodavni centri za informisanje o mogućnostima za studiranje u SAD-a. Sve savjetodavne usluge centara su besplatne.

U Bosni i Hercegovini djeluju četiri EducationUSA centra i to u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

false, 'theme_location' => 'secondary', 'menu' => 'Bottom Menu' ) ); ?>