Popunite vašu aplikaciju

6-12 mjeseci prije studija u SAD:

Planirajte unaprijed!

Adekvatno planirajte vrijeme i napore koje ćete uložiti u pripremu svog aplikacijskog paketa.

„Nemojte se bojati iskrenosti – ako vam je nešto stvarno važno, pričajte o tome u svom eseju, jer to je ono što službenici za prijem žele da znaju o vama.“
Student molekularne biologije iz Rumunije

– Planirajte vremenski okvir svoje aplikacije
– Označite svoj kalendar opcijama koje imate za prijem

EducationUSA Connects sesija – Aplicirajte i budite primljeni: Dodiplomski studij Pogledajte

Aplikacijski paketi zahtijevaju mnogo pripreme i planiranja. Biti će vam vrlo korisno ako počnete ovaj proces i apliciranje rano.

Poznavanje zahtjeva za apliciranje
U Sjedinjenim Američkim Državama zahtjevi mogu mnogo varirati od jedne institucije do druge. Vrlo je važno provjeriti specifične zahtjeve na web stranici ureda za prijem međunarodnih studenata svake institucije.

Koji su neki opći zahtjevi za prijem?

  • Obrazovni dokumenti. Ovo je obično vaša diploma srednje škole i svjedočanstva (transkripti), kao i bilo kakav završni nacionalni ispit koji se traži u vašoj zemlji.
  • Rezultati standardnih testova. Rezultati se mogu zahtijevati kako bi se procjenila vaša akademska sposobnost i nivo poznavanja engleskog jezika.
  • Pisma preporuke. Direktor vaše škole, vaš školski pedagog, vaš lični tutor, profesori, sponzori vannastavnih aktivnosti, treneri ili supervizori s profesionalnih iskustava vam mogu napisati pisma preporuke. Oni trebaju biti u mogućnosti da pišu o vašem radu i da procijene vaš potencijal vezan za to koliko ćete biti uspješni u postizanju diplome visokog obrazovanja. Budite sigurni da ste izabrali nekoga ko vas dobro poznaje. Pogledajte primjer pisma preporuke kod svog EducationUSA savjetnika.
  • Esej. Ovo je vaša šansa da pišete o svojim interesima i jakim stranama. Često se smatra da je esej jedan od najvažniji aspekata vaše aplikacije.

„Esej je vrlo važan dio vaše aplikacije. Iskoristite priliku da pokažete da imate nešto dodatno u sebi.“ Student matematike iz Južne Koreje.

DOBRO JE ZNATI
Originalni transkripti tj. svjedočanstva ili ovjerene kopije koje šalje vaša srednja škola su potrebni za svaku instituciju.

false, 'theme_location' => 'secondary', 'menu' => 'Bottom Menu' ) ); ?>