Pripremite se za odlazak

Putovanje života!

Studij u Sjedinjenim Američkim Državama je nezaboravno i nagrađujuće iskustvo – čestitamo na ovom uzbudljivom koraku ka vašoj budućnosti!

„Pronađite informacije o aviokompanijama i imigracijskim politikama tako da ne paničite ako se nešto čudno desi – s prtljagom, pasošom i tome šta možete a šta ne možete ponijeti sa sobom. Uvijek je bolje sve znati ranije!“
Student kompjuterskih nauka iz Brazila  

– Prikupite materijale i važne dokumente
– Napravite putne aranžmane i otputujte za Sjedinjene Američke Države

EdUSA Connects Sesija – Orijentacija pred odlazak
Pogledajte

Dok planirate preseljenje u SAD, možda ćete htjeti da tražite pomoć od EducationUSA savjetodavnog centra u vašoj domovini i sponzora programa u SAD. 

DOBRO JE ZNATI
Više od 57 000 međunarodnih studenata učestvuje na programima intenzivnog učenja engleskog jezika u SAD svake godine. 

Pohađajte orijentaciju pred odlazak
EducationUSA savjetodavni centri nude orijentacije prije odlaska studentima koji prave konačne pripreme za odlazak na studij u Sjedinjene Američke Države.
EducationUSA savjetnici i studenti koji su se vratili iz Sjedinjenih Država daju informacije i resurse koji će vam pomoći da se pripremite za nova iskustva i vještine za prilagođavanje novim izazovima. Teme o kojima se razgovara uključuju kulturne razlike, motivaciju, promjene u odnosu na domovinu, akademske sisteme i očekivanja, smještaj i suočavanje sa novim kulturnim okruženjem.

false, 'theme_location' => 'secondary', 'menu' => 'Bottom Menu' ) ); ?>