Aplicirajte za studentsku vizu

Pripremite se za proces vađenja studentske vize! 

Upoznajte se sa zahtjevima za studentsku vizu u vašoj zemlji i odvojite dovoljno vremena da pripremite vašu aplikaciju. 

Intervjui su kratki i zbog toga se potrudite da objasnite zašto želite studirati u Sjedinjenim Državama, kako se planirate uzdržavati dok ste u školi i kakvi su vam planovi kada završite studij.“
Vice-konzul, SAD konzularni ured u Monterrey, Meksiko 

– Pratite proces aplikacije za vizu korak po korak
– Naučite više o mogućnostima za dobijanje vize za studente sa posebnim potrebama

EducationUSA Connects sesija- Međunarodni studenti demistificiraju proces dobijanja vize 

Da li ste znali da je u fiskalnoj godini 2011. Vlada SAD izdala 781.719 studentskih viza i viza za posjetitelje na razmjeni? To znači da je skoro 86% studenata širom svijeta dobilo vizu. Prvo trebate da dobijete pismo o potvrdi prijema i certifikat o kvalificiranosti za neimigrantski studentski status od vaše američke institucije prije nego što počnete sa procesom aplikacije za visu. 

DOBRO JE ZNATI
Informacije o procesu dobijanja studentske vize se odnose na informacije koje su bile tačne u julu 2011.g. i podložne su promjenama. Posjetite www.travel.state.gov za više informacija ili upitajte svoju najbližu Ambasadu SAD ili konzulat ili EducationUSA savjetodavni centar 

Identificirajte vrstu studentske vize
Vlada SAD izdaje vize u Ambasadama i konzulatima SAD u instranstvu.

  • Viza ne garantira ulazak u Sjedinjene Američke Države.
  • Viza omogućava stranom državljaninu da putuje do tačke ulaska u SAD i traži dopuštenje od imigracionog službenika Sjedinjenih Država da uđe u Sjedinjene Američke Države.

 

 Kako biste pohađali kratkoročni program, vjerovatno će vam trebati J-1 ili M-1 viza.

  • J-1 viza za posjetioce na razmjeni. Ova viza je za osobe koje će učestvovati u programu razmjene, uključujući one programe koji omogućavaju srednjoškolski i univerzitetski studij.
  • M-1 studentska viza. Ova viza je za osobe koje žele da budu angažirane u ne-akademskom ili profesionalnom studiju ili treningu u Sjedinjenim Državama. 

DOBRO JE ZNATI
Da li će vam se u SAD pridružiti vaš supružnik ili dijete mlađe od 21. godine? Saznajte više o J-2 vizi ili M-2 vizi u konzularnom uredu Ambasade SAD u BiH.

 

false, 'theme_location' => 'secondary', 'menu' => 'Bottom Menu' ) ); ?>