Napravite putne aranžmane i otputujte za Sjedinjene Američke Države

Prije nego što napravite putni aranžman, neka vam vaš savjetnik za međunarodne studente potvrdi kada vas očekuje da stignete na kampus. 

DOBRO JE ZNATI
Ne trebate početi praviti rezervacije za put prije nego što dobijete vašu američku vizu. Nije vam dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države ranije od 30 dana prije datuma početka programa koji je naveden na vašem imigracijskom formularu.
Budite sigurni da znate kako ćete doći od aerodroma do vašeg koledža ili univerziteta.  

Dolazak na kampus
Jednom kada stignete na kampus, trebate se javiti u ured koji je odgovoran za pomoć međunarodnim studentima. Korisno je ponijeti svoj pasoš i druge imigracijske dokumente sa vama tokom vaše prve posjete.

Dodatno, možete napraviti planove da:

  • Dobijete zdravstveno osiguranje. Ovo osiguranje vam omogućava pokrivanje za zdravstvenu njegu. Sjedinjene Američke Države nemaju državni medicinski plan za zdravstveno osiguranje koji pokriva čitavu populaciju. Većina ljudi imaju privatno zdravstveno osiguranje.
  • Pohađajte orijentaciju na kampusu, kao što to zahtijeva univerzitet ili sponzor programa.
  • Uselite se u svoj smještaj. 

DOBRO JE ZNATI
Tražite od svog savjetnika za međunarodne studente specifične informacije vezane za zdravstveno osiguranje na koledžu ili univerzitetu kojeg ćete pohađati. Skoro svi međunarodni studenti kupuju zdravstveno osiguranje putem svojih univerziteta.
Studenti sa posebnim potrebama mogu pogledati web stranicu Mobility International USA za više informacija o resursima u SAD. 

Orijentacija na kampusu vam daje priliku da se upoznate sa mnogim drugim studentima i da sklopite prijateljstva. Shvatiti ćete da niste sami.“
Student iz Indije