Aplicirajte za studentsku vizu

Pripremite se za proces vađenja studentske vize!

Upoznajte se sa zahtjevima za studentsku vizu u vašoj zemlji i odvojite dovoljno vremena da pripremite vašu aplikaciju. 

Interjvui su kratki i zbog toga se potrudite da objasnite zašto želite studirati u Sjedinjenim Državama, kako se planirate uzdržavati dok ste u školi i kakvi su vam planovi kada završite studij.“
Vice-konzul, SAD konzularni ured u Monterrey, Meksiko

– Pratite proces aplikacije za vizu korak po korak
– Naučite više o mogućnostima za dobijanje vize za studente sa posebnim potrebama 

EducationUSA Connects sesija- Međunarodni studenti demistificiraju proces dobijanja vize 

Da li ste znali da je u fiskalnoj godini 2011. Vlada SAD izdala 781.719 studentskih viza i viza za posjetitelje na razmjeni? To znači da je skoro 86% studenata širom svijeta dobilo vizu. Prvo trebate da dobijete pismo o potvrdi prijema i certifikat o kvalificiranosti za neimigrantski studentski status od vaše američke institucije prije nego što počnete sa procesom aplikacije za visu. 

DOBRO JE ZNATI
Informacije o procesu dobijanja studentske vize se odnose na informacije koje su bile tačne u julu 2011.g. i podložne su promjenama. Posjetite www.travel.state.gov za više informacija ili upitajte svoju najbližu Ambasadu SAD ili konzulat ili EducationUSA savjetodavni centar (link na kontakt stranu).  

Identificirajte vrstu studentske vize
Vlada SAD izdaje vize u Ambasadama i konzulatima SAD.

  • Viza ne garantira ulazak u Sjedinjene Američke Države.
  • Viza omogućava stranom državljaninu da putuje do tačke ulaska u SAD i traži dopuštenje od imigracionog službenika Sjedinjenih Država da uđe u Sjedinjene Američke Države-. 

Koje su različite vrste viza za osobe koje nisu državljani SAD koji studiraju u Sjedinjenim Državama?

  • F-1 studentska viza. Najčešća viza za osobe koje žele da studiraju u Sjedinjenim Državama. Ona je za osobe koje žele da studiraju na akreditiranim koledžima ili univerzitetima u SAD ili uče engleski na univerzitetu ili pohađaju intenzivni kurs engleskog na institutu za jezik.
  • J-1 viza za posjetioce na razmjeni. Ova viza je za osobe koje će učestvovati u programu razmjene, uključujući one programe koji omogućavaju srednjoškolski i univerzitetski studij. 

DOBRO JE ZNATI
Da li će vam se u SAD pridružiti vaš supružnik ili dijete mlađe od 21. godine? Saznajte više o F-2 vizi, J-2 vizi i M-2 vizi u konzularnom uredu Ambasade

false, 'theme_location' => 'secondary', 'menu' => 'Bottom Menu' ) ); ?>