Označite svoj kalendar opcijama koje imate za prijem

Da li ste upoznati sa opcijama i rokovima vezanim za proces prijema na koledže i univerzitete?

Rana odluka – oktobar- decembar, prije sljedećeg jesenjeg semestra. Ako ste primljeni, traži se obvezivanje.
Rana akcija – oktobar- decembar prije sljedećeg jesenjeg semestra. Ako ste primljeni nikakvo obvezivanje nije potrebno.
Redovni rok – decembar- februar, prije sljedećeg jesenjeg semestra. Ako ste primljeni nikakvo obvezivanje nije potrebno.
Tekući prijem – Aplikacije se primaju u bilo kojem trenutku prije početka časova za određeni semestar, ali studenti trebaju da apliciraju čim prije moguće.

Saznajte više o prijenosu kredita

Sistem visokog obrazovanja u SAD omogućava studentima da prelaze sa jedne na drugu instituciju na pola puta do diplome. Takođe se moguće prebaciti sa ne- SAD institucije na SAD instituciju. Fleksibilnost kreditnog sistema na američkim koledžima i univerzitetima omogućava da krediti koji su zarađeni na jednoj instituciji budu priznati od druge, ako se ispune određeni kriteriji.

DOBRO JE ZNATI
Općenito, većina transfer studenata su na njihovog drugoj ili trećoj godini kada stignu na novi koledž ili univerzitet.

Većina koledža i univerziteta preferira da su studenti završili jednu godinu studija prije nego što se upišu na novu instituciju, ali ovaj zahtjev varira. Većina univerziteta takođe imaju zahtjev da morate biti upisani na toj instituciji jednu do dvije godine prije diplomiranja. To znači da morate provesti najmanje jednu do dvije godine studirajući na toj instituciji kako biste diplomirali i dobili diplomu te institucije.

DOBRO JE ZNATI
U zavisnosti od politike institucije, možete dobiti od 3 do 12 kredita sa zadovoljavajućim rezultatom vašeg CLEP ispita. Kako biste saznali više, preuzeli besplatni vodič za učenje, ili se registrirali za test, posjetite CLEP web stranicu

Iskoristite kredite po ispitu

College-Level Examination Program® (CLEP) vam daje mogućnost da uštedite do jedne akademske godine studija zarađujući univerzitetske kredite za rad koji ste već uradili – time štedeći vrijeme i novac! Koledži i univerziteti u Sjedinjenim Američkim Državama imaju raznovrsne politike vezane za CLEP, tako da budite sigurni da znate da li institucije na koje vi mislite aplicirati nude kredit za zadovoljavajuće CLEP testove.

false, 'theme_location' => 'secondary', 'menu' => 'Bottom Menu' ) ); ?>